Tehnologija
0

Formirana zajednica Microsoft korisnika u BiH

FENA
U Sarajevu je pod pokroviteljstvom Microsofta Bosna i Hercegovina i nekoliko firmi i pojedinaca formirana IT zajednica pod nazivom MS Community, namijenjena razmjeni znanja i iskustava između Microsoft korisnika, sistem inženjera, administratora, programera i partnera u BiH.

Članstvo u zajednici je besplatno za sve zainteresirane i ne postavlja zahtjeve u pogledu znanja, iskustva ili obrazovanja - svrha njenog postojanja je uzajamna pomoć i saradnja članova, saopćeno je iz firme Logosoft d.o.o. Sarajevo.

Zajednica ima za cilj da svojim članovima omogući pristup do onih resursa do kojih inače ne mogu doći, da im pomogne da se educiraju i certificiraju te da lakše dođu do posla u IT industriji.

MS Community zajednica je otvorena za saradnju i podršku svim postojećim i budućim user grupama ovog tipa, kako bi se na taj način još više produbilo znanje o Microsoftovim tehnologijama u Bosni i Hercegovini.

MS Community je inicijativa koju će voditi šira zajednica, dok je Microsoft kancelarija u Sarajevu spremna da zajednici ponudi svu potrebnu podršku radi samostalnog funkcioniranja.

Za sada je planirano održavanje redovnih mjesečnih sastanaka gdje bi članovi zajednice jedni drugima držali prezentacije i razmjenjivali mišljenja radi što boljeg međusobnog upoznavanja, ali i dubljeg upoznavanja Microsoftovih tehnologija.

Sastanci će se održavati u Microsoftovim prostorijama u Sarajevu, a svi zainteresirani obavezno treba da se registriraju i na portalu (www.mscommunity.ba), na kojem će preko Foruma, blogova i drugih sadržaja doći do korisnih informacija i uzeti učešće u radu zajednice.