Firefox testira VPN, već dostupan korisnicima

Firefox testira VPN, već dostupan korisnicima
4
D. B.
12.9.2019. u 08:52
7
komentara
4

dijeljenja
Firefox testira VPN, već dostupan korisnicima
Iz Mozille je nedavno saopćeno da će browser Firefox blokirati trackere treće strane za sve korisnike, a sada je najavljena mogućnost koja će omogućiti korisnicima još više privatnosti na webu.
Mozilla testira Firefox Private Network uslugu koja predstavlja "siguran i zaštićen put do weba", a u suštini se radi o VPN-u.

Firefox Private Network bi mogao biti koristan, ali ima svoja ograničenja. To je VPN baziran na browseru tako da neće skrivati vaše ostale aktivnosti na internetu izvan browsera Firefox. Potrebno je instalirati VPN aplikaciju ukoliko želite bolju zaštitu vaše privatnosti na internetu. Mozilla preporučuje korištenje Firefox Private Networka ukoliko želite imati zaštićenu konekciju dok koristite Firefox na javnoj Wi-Fi mreži ili se jednostavno želite zaštititi od ad trackera.

Testiranje Firefox Private Networka je besplatno, a dostupno je korisnicima iz SAD-a koji se loguju na Firefox račun. Potom je potrebno instalirati Firefox Private Network, kliknuti ikonu koja se pojavljuje na alatnoj traci, a onda će se pojaviti mali meni koji omogućava aktiviranje i gašenje VPN-a.

Iz Mozille je saopćeno da će Firefox Private Network biti "besplatan ograničeno vrijeme", što znači da bi se u budućnosti ova usluga mogla plaćati.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...