Tehnologija
14

Filmove i serije na Netflixu je od danas moguće gledati offline

Klix.ba
Netflix je odlučio da svojim korisnicima konačno omogući preuzimanje emisija i filmova za offline gledanje.

Kompanija je danas objavila da će korisnici moći uživati u reprodukciji brojnih serija i filmova, a izbor trenutno uključuje Netflixove stvari kao što su "Stranger Things", "The Crown", "Narcos" i "Orange is the New Black", ali i "Breaking Bad", "Mad Men", "Paddington", "Minions" i "Kung Fu Panda 3".

Filmovi uključuju "Boyhood", "Pulp Fiction", "Nightcrawler", "Good Will Hunting", "Hot Fuzz" i brojne druge, a iz Netflixa su saopštili da će u uskoro biti moguće preuzimanje još sadržaja.

Nakon ažuriranja najnovije verzije Netflixa za Android ili iOS tipka za preuzimanje pojavit će se uz tipku za reprodukciju odobrenog sadržaja, dozvoljavajući korisniku da spremi sadržaj kako bi ga mogao gledati i kada ne bude povezan na internet. Postoje dvije opcije za kvalitet videa – standarni i visoki.

"Standardni kvalitet je nešto niža video rezolucija koja zahtijeva manje vremena za preuzimanje i prostora za pohranu. Veći kvalitet zahtijeva i više vremena za preuzimanje i više prostora za pohranu", saopšteno je iz Netflixa.