Tehnologija
0

"FIFA 09" izlazi u oktobru

Sarajevo-x.com
Za sve obožavatelje najvažnije sporedne stvari na svijetu i video igara donosimo odlične vijesti. Naime, dugoočekivana nova verzija megapopularne nogometne video igre "FIFA 09" trebala bi se na policama radnji naći već 3. oktobra.

Nova verzija remek djela kompanije Electronic Arts sadrži preko 250 poboljšanih i novih opcija, uključujući i mogućnost online igranja nogometne utakmice s 20 igrača, unaprijeđenu vještačku inteligenciju golmana i detaljnije razrađen prvi udarac.

"Unijeli smo dosta poboljšanja u poređenju s prošlogodišnjom verzijom i htjeli smo timu dati dovoljno vremena da kreira najbolju moguću igru", kazao je američkim medijima stariji menadžer proizvodnje Trevor Uzice.

Još je dodao: "Svakako smo odlučili da nastavimo raditi na stabilnim temeljima od prošle godine, budući da smo tada kreirali nauspješniju verziju video igre FIFA, promatrajući njen kvalitet, ali i prodajne rezultate."

Američka kompanija koja se bavi razvojem, izdavanjem i distribucijom video igara također je potpisala ugovore o suradnji s engleskim premierligašima Arsenalom i Chelseaom.

"Nastavljamo surađivati s Arsenalom u oblasti marketing inicijativa, a drago nam je što smo i s Chelseaom potpisali ugovor na tri godine i tako postali njihov ekskluzivni partner", kazao je Uzice.

U novom naslovu "FIFA 09" moći će uživati korisnici personalnog kompjutera, te igraćih konzola PS2, PS3, PSP, Wii i Xbox 360.

Pogledajte trailer