Poziv na klanje
0

Fašistička ideologija ponovo na Facebooku

Sarajevo-x.com
Ubrzo nakon što je, uz brojne prijave administratorima, sa Facebooka uklonjena grupa "Nož žica Srebrenica", na ovoj megapopularnoj stranici za društveno umrežavanje otkrivena je još jedna grupa koja slavi zločin.

Grupi pod nazivom "SMRT MUSLIMANIMA, SIPTARIMA I HRVATIMA!!!" do sad se pridružilo preko 520 članova, a u opisu joj, između ostalog, stoji: "Maršira vojska na Kosovo ravno, da zauvek vrate srce pravoslavno, nemoj majko tužna biti, sin ti služi u eliti, crvena je boja krvi, gde se gine tu smo prvi, na šiptarsku glavu mušku, nikad nemoj dići pušku, može i to mnogo bolje, jer se stoka nožem kolje."

Mladi osvješteni korisnici Facebooka ubrzo su pokrenuli inicijativu da se fašistička grupa ukloni, a dosad joj se pridružilo preko 2.100 članova. U objašnjenju grupe "Close Group SMRT MUSLIMANIMA, SIPTARIMA I HRVATIMA!!!" stoji kako su teorije, ideologije i uvjerenja sporne grupe ona koja gaje ubice, silovatelji i slični.

"Pridruživanjem prethodno spomenutoj grupi nikad nećete doprinijeti saradnji na Balkanu i samo ćete pogoršati tenzije među etničkim grupama", stoji u novoj inicijativi protiv četničkog pokreta na Facebooku.

Ostaje da se vidi koliko će ovaj put administratorima trebati da reaguju i na koji će se način ubuduće nositi sa ovakvim problemima.