|

Fantasiam: Zeničani sa mladima iz svijeta prave videoigru o bogovima

Fantasiam: Zeničani sa mladima iz svijeta prave videoigru o bogovima
82
Piše: E. M.
15.12.2015. u 07:45
58
komentara
82

dijeljenja
1/5 Foto: Fantasiam tim
2/5 Foto: Fantasiam tim
3/5 Foto: Fantasiam tim
4/5 Foto: Fantasiam tim
5/5 Foto: Fantasiam tim
Grupa programera iz Zenice u saradnji sa mladim ljudima iz Engleske, Portugala, Španije i Kine u augustu 2015. godine počela je kreiranje igre Fantasiam koja bi svoje zvanično predstavljanje trebala imati krajem 2016. godine.
Projekt Fantasiam prvi je ovakvog tipa u Bosni i Hercegovini i baziran je na slavenskoj mitologiji. Mladi ljudi iz Zenice, uglavnom studenti, do sada su uradili veliki dio posla, ali potrebna su im određena sredstva za nastavak rada. U razgovoru za naš portal predstavnik Fantasiam tima Belmin Kozlić je kazao da je to dio njegovog svakodnevnog života, posla i motivacije.


"Ideja za ovu igru je došla zbog nedostatka kreativnog stvaralaštva, u ovom slučaju videoigara, na našim prostorima. Sve ovo je začinjeno elementima slavenske mitologije koja bi trebala zaintrigirati ljude s prostora čitavog Balkana", kazao je Kozlić.

Fantasiam je igra prvog lica koja se bazira na eksploraciji i rješavanju zagonetki gdje igrač donosi odluke. Igra nudi nevjerovatno lijep svijet i okoliš, propraćen slavenskom historijom, mitologijom i kulturom, a pokreće se Unreal engingom 4. U igri igrač upravlja Vaclarom, polubogom, i postavljen je u ogromnom svijetu podijeljenom na više regija s namjerom da otkrije svoju pozadinu i priču, ali i pomogne narodu koji je prestrašen i nalazi se u opasnosti zbog bogova koji međusobno vode bitke.

Kozlić je inače vođa projekta i pet godina se bavi kreiranjem videoigara, a najveći uspjeh mu je bio odlazak u Dubai gdje je radio za HSBC banku.

"Naš cilj je izdati igru u četvrtom kvartalu 2016. godine. S obzirom na dizajnersku, ali i vizualnu ograničenost konzola, igra će biti PC ekskluziva. Trenutni plan je izdati igru preko najvećeg servisa za prodaju PC igara pod nazivom Steam, koji ima više od 80 miliona korisnika", dodao je Kozlić.

Uz Kozlića su u projekat uključeni i Belmin Alagić, Tarik Husremović, Melisa Haćimić-Ljubović, Dino Alagić, Yan Senna Dong, Nuno Silva, Yanire Delgado, Christopher Rose i profesionalni studio zadužen za glasove i zvučne efekte "White Noise Wave Studio".
Prijavi grešku


Komentari (58)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...