{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Facebook uveo opciju Stories kao zasebnu mobilnu aplikaciju

28.3.2017. u 21:04
3
5
Facebook uveo opciju Stories kao zasebnu mobilnu aplikaciju
3
Facebook uveo opciju Stories kao zasebnu mobilnu aplikaciju
Facebook Stories specijalni efekti (Foto: Facebook)
Predstavnici Facebooka zaključili su da se budućnost društvenih mreža krije u izgledu i načinu funkcioniranja Snapchata. Nakon što je kopirao funkcije Snapchata kroz Instagram, WhatsApp i Messenger, Facebook je opciju Stories uveo kao zasebnu aplikaciju.
Stories je praktično kopija Snapchat funkcije koju je Facebook proteklih mjeseci testirao na Messengeru u Irskoj i još nekoliko zemalja. U budućnosti će ova aplikacija pod nazivom Facebook Stories biti dostupna za korisnike Androida širom svijeta, prenosi Bussines Insider.

S novom Facebookovom aplikacijom skoro dvije milijarde korisnika moći će postavljati fotografije i videosnimke u hronološkom redu, koji će nestajati nakon 24 sata. Korisnicima Snapchata ova funkcija je veoma poznata, a nedavno je omogućena i na Instagramu. Kao i Instagram, opcija Stories će biti na vrhu Facebookove liste aplikacija. Specijalni efekti također će biti dostupni.

"Vidjeli smo da ove funkcije donose dobro drugim aplikacijama. Snapchat je zaista pionir u tome i smatramo da će Stories postati format koji će ljudi sve češće koristiti u budućnosti za dijeljenje fotografija i videosnimaka na svim društvenim mrežama", izjavio je menadžer Facebooka Connor Hayes.

U zemljama u kojima je već testirana aplikacija Facebook Stories, Hayes kaže da su njene funkcije "natjerale" korisnike da sve više dijele fotografije i videosnimke.Kako prenosi Bussines Insider, sve što se postavi na Facebook Stories bit će dostupno na ličnim ili drugim profilima 24 sata. Kroz direktne poruke bit će moguće poslati videosnimak ili fotografiju sa specijalnim efektima bez korištenja Messengera.

Iako aplikacija Facebook Stories ima slične opcije kao Instagram, Snapchat, Messenger ili WhatsApp, razlika je u tome što Facebook ne dozvoljava korisnicima da dijele sadržaje s drugim aplikacijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: