Tehnologija
110

Facebook slavi 12. rođendan, a vama poklanja poseban video

Klix.ba
Facebook danas slavi svoj 12. rođendan, a kako bi svojim korisnicima odao počast i zahvalu, kreirana je aplikacija pod nazivom "Friends Day".

Riječ je o personaliziranoj aplikaciji koja lijepa sjećanja podijeljena putem Facebooka pretvara u video koji možete dijeliti sa svojim najbližim prijateljima.

Opcija podsjeća na "Year in review" videe koji su se masovno koristili na prelazu između 2015. i 2016. godine, a koji su u video pretvarali najistaknutije događaje podijeljene putem Facebooka. "Friends Day" umjesto fokusa na prošlu godinu riječ daje najizraženijim dijeljenim iskustvima s prijateljima.

Ukoliko niste vidjeli svoj "Friends Day" video, Facebook obećava da ćete ga moći pregledati tokom dana, a pojavit će se na vrhu vašeg News Feeda. Također, moći ćete pogledati svoj personalizirani video i klikom na opciju "watch yours" nakon što pregledate prijeteljev sadržaj.

"Friends Day" video ćete moći editovati po svojoj želji, a primarnu verziju će kreirati Facebook i to na osnovu broja lajkova, komentara i dijeljenja.

Facebook danas ima više od milijardu dnevnih korisnika, a broj korisnika njegove aplikacije Messenger polako se približava tom magičnom broju.