{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Facebook "osvojio" 300 miliona korisnika

S
16.9.2009. u 14:29
0
6
Facebook "osvojio" 300 miliona korisnika
0
Facebook "osvojio" 300 miliona korisnika
Mark Zuckerberg (Foto: AP)
Nakon pet godina postojanja i uloženih 700 miliona dolara Facebook se može pohvaliti svojevrsnim rekordom od 300 miliona korisnika širom svijeta.
Popularnost kakvu Mark Zuckerberg i ekipa sigurno nisu ni sanjali ovaj sajt zaradio je pojačanim apetitima mladih i starih za društvenim uvezivanjem putem interneta.

Dvadesetpetogodišnji osnivač izjavio je medijima kako je brojka od 300 miliona korisnika posljednji u nizu uspjeha koji je web stranica zabilježila u toku rapidnog rasta popularnosti.

Ipak, Zuckerberg ne krije kako postoje planovi da se Facebook i dalje širi, odnosno ističe da su njegovi kreatori "na samom početku", piše Guardian.

"Velika je to cifra, ali mi razmišljamo kao da smo tek počeli s provođenjem svog cilja, a to je da povežemo sve ljude", napisao je na svom blogu.

Facebook se ne širi samo u SAD-u i Velikoj Britaniji, već i u drugim dijelovima svijeta. Predstavljena je i "lakša" varijanta stranice za korisnike sa sporijom konekcijom, a sve to kako bi se stimulisali i oni koji žive u zemljama poput Indije i Brazila.

Još jedna pozitivna stvar u cijeloj priči o Facebooku je da se nakon pet i po godina konačno počelo zarađivati od ovog projekta.

"Početkom godine najavljivali smo da očekujemo pozitivno novčano stanje 2010. godine i ja sam sretan što vam mogu saopštiti da je do toga došlo ranije ", kaže Zuckerberg. "Nama je to važno jer Facebook postaje nezavisniji servis na duži period."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: