{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Facebook omogućio korisnicima u SAD-u da šalju novac prijateljima

19.3.2015. u 16:40
6
20
Facebook omogućio korisnicima u SAD-u da šalju novac prijateljima
6
 
Kompanija Facebook je predstavila novu mogućnost plaćanja koja omogućava korisnicima da šalju novac svojim prijateljima putem Facebook Messengera.


Nova opcija će biti dostupna prvobitno korisnicima Facebooka u SAD-u, a u narednim mjesecima će je moći koristiti korisnici širom svijeta. Prema tvrdnjama Facebooka, radi se o lakšem i sigurnom načinu slanja i primanja novca.

Korisnici će moći slati novac direktno jednostavnim dodirom ikone $ u prozoru za chat s određenim prijateljem. Potom će ukucati sumu novca i pritisnuti pay. Naravno, potrebno je unijeti pristupne podatke kreditne kartice.

Društvena mreža uvjerava svoje korisnike da je ovo rješenje sigurno i da se za sigurnost brinu specijalisti protiv prevara. Njihov zadatak je da prate sve sumnjive aktivnosti kupovine.

"Koristimo sigurnosne sisteme koji šifriraju vezu između korisnika i Facebooka, kao i informacije o kreditnoj kartici kada korisnici zatraže da ih sistem zapamti. Koristimo softversku i hardversku zaštitu koja zadovoljava najviše standarde. Naši sistemi plaćanja se čuvaju na sigurnom i odvojeni su od ostalih dijelova Facebookove mreže te se dodatno prate i kontrolišu", saopćeno je iz Facebooka.

Korisnici Androida, iOS-a i desktop računara će uslugu moći koristiti besplatno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: