|

Facebook napravio listu najčešće dijeljenih tekstova na ovoj mreži

Facebook napravio listu najčešće dijeljenih tekstova na ovoj mreži
0
S
Sarajevo-x.com
29.11.2011. u 20:33
9
komentara
0

dijeljenja
Facebook napravio listu najčešće dijeljenih tekstova na ovoj mreži
Društvena internet mreža Facebook sačinila je spisak tekstova sa različitih internet portala koje su njegovi korisnici najčešće podijelili na svojim profilima tokom 2011. godine.
Korisnici Facebooka najveće interesovanje su ubjedljivo pokazali za tragediju koja je zadesila Japan u martu ove godine, kada je ovu zemlju pogodio zemljotres i cunami.

Također, prema Facebookovoj evidenciji najčešće su dijeljeni tekstovi objavljeni na internet stranici CNN-a i Yahooa.

Najčešće podijeljen tekst na Facebooku u prošloj godini je objavljen na stranici New York Timesa, a naslovljen je kao Satelitski snimci Japana, prije i nakon potresa i cunamija. Potom ga slijedi tekst Ono što profesori stvarno žele reći roditeljima (CNN), zatim Ne, vaš horoskopski znak se nije promijenio (CNN), Roditelji, ne odjevajte svoje kćerke poput skitnica (CNN), dok je na petom mjestu simpatični video sa Yahooa na kojem otac pleše sa kćerkom na njenom vjenčanju.

Među najčešće podijeljenim tekstovima na Facebooku je i tekst sa Yahoo koji govori o psu koji je na sahrani oplakivao pripadnika američke mornarice ubijenog u Afganistanu, a slijedi ga CNN-ov tekst Poludjet ćete kada vidite novi Facebook. U prvih deset je i tekst o psu u Japanu koji se nije htio pomjeriti s mjesta na kojem je poginuo njegov vlasnik u ruševinama (Yahoo), na devetom mjestu je Divovski krokodil uhvaćen živ na Filipinima (Yahoo), a na desetom tekst sa Huffington Posta koji govori o mogućnosti uvođenja 13 horoskopskog znaka.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...