Tehnologija
6

Facebook Messenger druga najpopularnija aplikacija u Americi

Klix.ba
Sjećate li se kada je Facebook odvojio Messenger od svoje aplikacije i prisilio vas da downloadujete posebnu aplikaciju? Izgleda da su, iako su korisnici na početku bili razočarani, u kompaniji znali šta rade.

Najnoviji izvještaji agencije za istraživanje digitalnih medija comScorea, Facebook Messenger je trenutno druga najpopularnija aplikacija u Americi.

Messenger je prvenstveno predstavljao Facebookov odgovor na trend da mlađi korisnici više vole aplikacije za dopisivanje poput Snapchata. Kasnije je Facebook u svoj Messenger dodao mogućnosti video poziva, dijeljenja video klipova, mogućnost slanja novca i čak ličnog asistenta nazvanog M. Koji god bio konkretno razlog zašto korisnici sve više koriste Messenger, Facebookov trud se isplatio.

Prema najnovijim podacima comScorea, Messenger je u Americi preskočio YouTubeovu aplikaciju, pa ga sada koristi barem jednom u mjesec dana čak 59% korisnika iOS ili Android uređaja. Facebook, je naravno, najpularnija aplikacija sa dosegom 73%, a Instagram, koji je također u Facebookovom vlasništvu, je deveti.