{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Facebook Messenger druga najpopularnija aplikacija u Americi

5.9.2015. u 08:22
6
29
Facebook Messenger druga najpopularnija aplikacija u Americi
6
Facebook Messenger druga najpopularnija aplikacija u Americi
Sjećate li se kada je Facebook odvojio Messenger od svoje aplikacije i prisilio vas da downloadujete posebnu aplikaciju? Izgleda da su, iako su korisnici na početku bili razočarani, u kompaniji znali šta rade.
Najnoviji izvještaji agencije za istraživanje digitalnih medija comScorea, Facebook Messenger je trenutno druga najpopularnija aplikacija u Americi.

Messenger je prvenstveno predstavljao Facebookov odgovor na trend da mlađi korisnici više vole aplikacije za dopisivanje poput Snapchata. Kasnije je Facebook u svoj Messenger dodao mogućnosti video poziva, dijeljenja video klipova, mogućnost slanja novca i čak ličnog asistenta nazvanog M. Koji god bio konkretno razlog zašto korisnici sve više koriste Messenger, Facebookov trud se isplatio.

Prema najnovijim podacima comScorea, Messenger je u Americi preskočio YouTubeovu aplikaciju, pa ga sada koristi barem jednom u mjesec dana čak 59% korisnika iOS ili Android uređaja. Facebook, je naravno, najpularnija aplikacija sa dosegom 73%, a Instagram, koji je također u Facebookovom vlasništvu, je deveti.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: