Tehnologija
23

Facebook konačno otvara opciju live streaminga za sve korisnike

Klix.ba
Društvena mreža Facebook konačno je proširila svoju opciju "Live streaming" i na obične korisnike.

Iako su ovu opciju počeli testirati prošle godine, tek su je sada odlučili podijeliti za sve korisnike. Nova opcije koju Facebook zove "Live" bit će smještena pored opcije objave lokacije koja se nalazi ispod statusa.

Kada odlučite da idete "uživo" moći ćete snimati kratke komentare ili pojave, a vaši prijatelji će moći komentirati u realnom vremenu. Kada završite s prenosom uživo, imate ćete opciju da spasite video i podijelite ga na vašoj vremenskoj liniji.

Uvedena je i nova opcija za pratioce, a to je da pratite posebno Live stranicu pojedinca i tada ćete svaki put dobiti obavijest kada ta osoba počne emitovati nešto uživo.

Trenutno ovu opciju mogu koristiti samo korisnici iOS-a, a iz kompanije je saopćeno kako rade na tome da omoguće što prije ovu opciju korisnicima Androida. Najprije će je isprobati Amerikanci, a tokom narednih sedmica i cijeli svijet.

Prema Facebookovim podacima, korisnici pregledaju tri milijarde videa dnevno na ovoj društvenoj mreži i smatraju da će ovaj broj još porasti kada i sami budu mogli praviti svoje snimke na društvenoj mreži i prenositi nešto uživo.