{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Facebook konačno omogućio uređivanje postova

27.9.2013. u 10:38
0
11
Facebook konačno omogućio uređivanje postova
0
Facebook konačno omogućio uređivanje postova
Foto: AFP
Posljednja nadogradnja Facebook aplikacije za Android donijela je i mogućnost uređivanja postova i komentara, kao i mogućnost prikazivanja svih promjena.
Nova opcija će stići svim korisnicima Facebooka na računarima te korisnicima Android uređaja, potvrdili su iz Facebooka. Opcija još uvijek nije uključena u aplikaciju za iOS, ali će se najvjerovatnije naći u narednoj nadogradnji. Korisnici će opciju "Edit Post" vidjeti kada kliknu na strelicu u desnom gornjem uglu posta.

Uređivanje postova je bilo prilična kocka za Facebook, budući da sa sobom donosi i opasnost od manipulacije lajkovima i komentarima drugih korisnika. Primjera radi, korisnik može napisati neki post koji će drugi korisnici komentarisati, a zatim ga promijeniti i napisati nešto što mu mnogo više odgovara.

Facebook ovaj problem rješava tako što post označi kao uređen, a drugim korisnicima omogućava pristup historiji uređivanja posta jednostavnim klikom miša.

Facebook polako korisnicima daje sve više mogućnosti uređivanja sadržaja. Sada mogu uređivati natpise ispod fotografija te stare komentare.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: