Tehnologija
0

Facebook izopćio člana zbog previše prijatelja

Sarajevo-x.com
Kanadski sindikalni organizator Derek Blackadder nedavno je isključen kao član Facebooka jer je stekao previše prijatelja. Facebook je izbrisao korisnika nakon što se Blackadder nije povinovao prvom upozorenju. Isključenje nije politički motivirano, prenio je alternet.org.

Derek Blackadder, sindikalni organizator iz Kanade prije nekoliko dana dobio je opomenu da dodaje previše prijatelja na svoj Facebook profil. Blackadder je nakon male pauze pokušao dodati još prijatelja, ali mu je rečeno da u datom trenutku pričeka i pokuša kasnije.

Nakon nekog vremena, Blackadder je provjerio svoj profil da bi otkrio da je dobio zabranu od samog Facebooka te da je njegov profil izbrisan. Broj prijatelja koje je Blackdder dodao nije poznat.

Do sada se nisu pojavili navodi da su razlozi zabrane politički motivirani. Uvjeti korištenja Facebooka navode da je Facebook kreiran samo za lično, nekomercijalno korištenje. Blackadder, s druge strane je upoznavao nove ljude u cilju širenja posla međutim Facebook je pun profesionalnih aktivista i organizatora koji otvoreno razmijenjuju poslovne informacije. Bilo bi čudno da je Blackadder izopćen iz političkih razloga.

Očito, neobično je da korisnici dodaju "previše“ prijatelja. Prošle godine Facebook je stavio limit od 5.000 dodatih prijatelja jer sistem nije bio kreiran da bi uspješno rukovao sa prevelikim brojem kontakata.