Novosti iz Microsofta
0

Facebook i Twitter od sad i na konzoli Xbox 360

Sarajevo-x.com
Kompanija Microsoft je na E3 sajmu u Los Angelesu otkrila nove opcije na svojoj igraćoj konzoli Xbox 360 koje će ovu popularnu konzolu učiniti 'centralnim dijelom dnevne sobe' objedinjujući igranje video igara s surfanjem na Internetu, piše Reuters.

Cilj Microsofta je da konzolu Xbox 360 učini privlačnom za sve ukućane i tako naravno poveća prodaju ove, već izuzetno popularne konzole, koja će se odsad imati multimedijalne sadržaje, pristup Internetu, te omogućavati virtualno druženje na društvenim sajtovima.

Tako će se putem Xboxa moći pristupati popularnom Facebooku i Twitteru gdje će korisnici moći pregledati profili, razmjenjivati fotografije i obnavljati statusi, a sve to naravno na velikom televizijskom ekranu.

Osim najava za Xbox 360, Microsoft je na istom sajmu predstavio i prvu demonstraciju novog Project Natala sastavljenog od dva dijela: kamere s infracrvenim senzorima i softvera za prepoznavanje glasa koji omogućuje upravljanje radnjama na ekranu putem pomicanja ruku. Microsoft nije odao detalje o tome kad će Project Natal biti dostupan korisnicima.