Testna faza softvera
0

Facebook 3.0 za iPhone uskoro dostupan

Sarajevo-x.com
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Verzija 3.0 planetarno popularnog društvenog sajta Facebook prilagođena korištenju putem iPhonea u velikom dijelu je završena, te se pristupilo njenom testiranju.

Softverski inžinjer Joe Hewitt na mikrobloging servisu Twitteru je otkrio: "Upravo sam uploadovao Facebook za iPhone 3.0 na App Storeu".

Istakao je i kako će u toku sedmice objaviti više detalja u vezi sa aplikacijom koja je izuzetno popularna i koju ispituju stručnjaci iz Applea.

Korisnicima će pristup stranici biti sličan kao sa kompjutera. Početkom avgusta Facebook je objavio kako testiraju "lakšu" verziju sajta čije će pregledanje biti jednostavnije i brže.

FB 3.0 za iPhone sadržavat će 15 novih opcija, među kojima je dodavanje omiljenih profila i stranica, lakša pretraga i obavještenja, mogućnost zumiranja fotografija dodanih u novi album i drugo.

Korisnici će svoje kontakte moći pozivati ili im pisati tekstualne poruke, a ako ih u međuvremenu prekine primljeni poziv, poruke će moći nastaviti pisati tamo gdje su stali.

Facebook se konstantno nalazi na jednom od pet najkorištenijih aplikacija u App Storeu, a proglašen je i najpopularnijom aplikacijom kojoj je svijet ikad pristupio.

Kad ova verzija za iPhone bude dostupna, očekuje se da će je downloadovati preko deset miliona korisnika iPhonea i iPoda.