Appleova ocjena
160

Emotikon koji plače od smijeha je najpopularniji, srce na drugom mjestu

Klix.ba
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Korisnici društvenih mreža svoje emocije najčešće pokazuju upotrebom žutog lica koje plače od smijeha, zbog čega je kompanija Apple ovaj emotikon proglasila najpopularnijim ove godine.

Tragikomični emotikon s dvije suze i širokim osmijehom ocijenjen je odličnim za izražavanje velike sreće, kao i depresije.

Prema Appleovoj listi, emotikon koji plače od smijeha najviše upotrebljavaju korisnici iOS i Mac uređaja u Americi. Manje popularni, ali i dalje itekako često upotrebljavani su crveno srce, emotikon kojem liju suze iz očiju, zaljubljeni emotikon sa srcadima na očima, emotikon koji šalje pusu u obliku srca, zbunjeni emotikon, kosturova glava, stidljivi emotikon, razočarani...

Foto: Apple
Foto: Apple

Apple nije jedina kompanija koja je emotikona koji plače od smijeha proglasila najpopularnijim. Emoji Tracker također ocjenjuje kako je ovaj emotikon broj jedan na društvenim mrežama. Direktor i osnivač Facebooka Mark Zuckerberg ovog ljeta je objavio grafikon koji pokazuje kako je lice s osmijehom i suzama najpopularnije i među korisnicima ove društvene mreže.

Prije dvije godine među najpopularnijim emotikonima bila su lica koja se smiju i plaču, a danas smo dobili kombinaciju ovih emotikona.

Vezani članci