Poznat tačan datum
10

Electronic Arts I Codemasters najavili dolazak igre F1 2022

D. B.
Kompanije Codemasters i Electronic Arts zajednički su najavili dolazak potpuno nove igre za ljubitelje Formule 1.

Riječ je o igri F1 22 za koju se već primaju prednarudžbe, a koja će se u prodaji naći širom svijeta od 1. jula.

Nova igra uključuje i novu stazu u Miamiju, kao i promjene konfiguracije staza u Australiji i Abu Dhabiju. Također, uvedene su i sprint utrke, a gameri će uživati u vožnji bolida nove ere. Također, primjenjivat će se nova pravila koja važe od ove sezone.

Igra će podržavati PC VR funkcionalnost putem Oculus Rifta i HTC Vive uređaja za VR.

Gameri imaju šansu "zakoračiti" dublje u glamurozni svijet Formule 1 zahvaljujući prilagodljivom hubu pod nazivom F1 Life. Riječ je o modu koji omogućava igračima da kupuju i "osvajaju" superautomobile, kao i odjeću i dodatke.

Prednarudžbe za Champions Edition počinju 16. maja, a igrači će imati tri dana ranog pristupa i ograničeno vrijeme pristupa sadržaju inspirisanom Miamijem.

Kompanije Electronic Arts i Codemasters su najavile gameplay opcije "imersive" i "broadcast", prva nudi igračima rizične izazove koji se nagrađuju, dok druga podrazumijeva "kontrolisanu i autentičnu kinematiku".

Novi "practice" program donosi novitete, a vraća se i "My Team" mod koji igračima omogućava da izaberu početni budžet i jedan od tri ulazna scenarija. Također, vraća se i desetogodišnji mod karijere, kao i opcija karijere dva igrača te online multiplayer mod.

Igra će biti dostupna za konzole PS4 i PS5, Xbox One i Xbox Series S/X te PC putem Steama i Epic Game Storea.