Drugi zajednički projekt
2

EA i Marvel razvijaju single player igru Black Panther

D. B.
Kompanije Marvel i Electronic Arts su saopćile da rade na svojoj drugoj zajedničkoj igri.

Studio Cliffhanger Games iz Seattlea, koji je u vlasnišvu kompanije EA, razvija single player naslov Black Panther, akciono-avanturističku igru iz perspektive trećeg lica, što znači da će dijeliti neke sličnosti s Isomaniacovim naslovima Spider-Man. Prema Marvelu, Cliffhanger želi "ekspanzivan i reaktivan svijet koji omogućava igračima da iskuse kako je biti u ulozi Black Panthera, zaštitnika Wakande.

Cliffanger navodi da zajedno s Marvel Gamesom namjerava "osigurati kreiranje svakog aspekta Wakande, tehnologiju, heroje i originalnu priču s posebnom pažnjom na detalje i autentičnost, što svijet Black Panthera i zaslužuje". Međutim, Marvel i EA zasad ne otkrivaju detalje.

Na čelu Cliffhangera je Kevin Stephens, čovjek koji je ranije imao sličnu ulogu u developeru Monolith Productions, koji je razvio igru Middle-earth: Shadow of Mordor.

"Posvećeni smo tome da pružimo fanovima autentično Black Panther iskustvo, da im damo više kontrole nad narativom nego što su ikada imali u jednoj igri vođenoj pričom. Naša misija je da razvijemo epski svijet za gamere koje vole Black Panthera i koji žele istražiti svijet Wakande koliko i mi", rekao je Stephens.

Glasine o tome da EA radi na igri Black Panther kruže već neko vrijeme. U septembru prošle godine se pojavila informacija da EA Motive, studio koji stoji iza remakea igre Dead Space, razvija igru Iron Man. To će također biti single player igra u trećem licu, naslov bogat akcijom i avanturama, no detalja ni u ovom slučaju nema.

Kada će se igre pojaviti na tržištu, također nije poznato.

Vezani članci