Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da bi dobio vodonik iz H2O prvo moras da proizvedes elektricnu energiju tako da goriva celija nije isplativa, osim u slucaju da koristis obnovljive izvore il ti ga vjetar fotocelije i slicno. U evropi se ovo donekle isplati, dok kod nas ne isplati jer je cijena plina visoka. Oprema bi se otplatila tek nakon nekih min 40-50 godina, a vijek trajanja jedne ovakve celije sigurno nije preko 20 godina. Tako da uvoditi ovo kod nas je cista glupost. A svabima se ovo isplati jer imaju jeftin plin a skupu elektricnu energiju, tako da bi im se ovaj uređaj isplatio nakon 15 godina.
@edin jest jeftin proces samo sto potrosi struje vise nego sto se posle moze dobiti od tog vodonika :)
JEdan od dva osnovana elementa vode je vodonik (HIDROGEN). Iz vode se ekstraktuje elektrolizom. NAdam se da je još neko završio osnovnu školu na ovom portalu. pROCES DOBIVANJA JE JEFTIN A VODE IMA U ČESMI. (MADA JE NAJVEĆA KONCENTRACIJA U OKEANIMA.
Kažu da vodonika ima na svakom čošku i to nevidljivog.... \"Halo Bing, pošto vodonik\" \"Ništa, sitnica, sir Oliver, 100 dolara kila\". Inače sa DVA uređaja je ušteda električne energije u domačinstvu 100%, al eto nisu se novinari sjetili .
A gde da nadjem vodonik? Ako se to pprodaje na buvljaku ili kod kineza onda OK
sve je to super, samo sto su celije preskupe za kupiti 60-120 dolara.
Rahman Libić!
ovo treba meni pod hitno da se skinem sa preskupe SDP Elektroprivrede ...
hahahahhaaa....
e jeste članak napisali, pišam vam se na profesiju