Neki čekaju iPhone X
0

Dugi redovi ispred Appleovih prodavnica, iPhone 8 i iPhone 8 Plus danas pušteni u prodaju

Klix.ba
Foto: The Verge
Foto: The Verge
Ispred Appleovih prodavnica jutros su bili dugi redovi, jer su mnogi fanovi ispred njih proveli noć kako bi jutros kupili svoje željno očekivane modele iPhone 8 i iPhone 8 Plus.

Dugi redovi ispred prodavnica Applea postali su ustaljena praksa svaki put kada ova kompanija u prodaju pušta nove proizvode, ali uobičajeno uzbuđenje ovaj put i nije bilo toliko jako jer su mnogi kupci odlučili čekati novembar, kada će biti pušten napredniji model iPhone X.

Oni koji su odlučili kupiti model iPhone 8 naveli su nekoliko razloga, između ostalog nižu cijenu i dugme Home kojeg nema na iPhoneu X.

Foto: CNN
Foto: CNN

Neki fanovi Applea koji su čekali u dugom redu u Londonu da kupe svoj primjerak rekli su kako su bili u očajničkoj potrebi za novijim modelom i da nisu mogli čekati sljedeći mjesec kada i iPhone X bude dostupan na tržištu.

"Ne mogu opravdati davanje toliko novca za iPhone X", rekla je studentica Heather Ratliff i dodala da joj nije važna mogućnost skeniranja i prepoznavanja lica vlasnika te da je sasvim zadovoljna korištenjem otiska prsta, a, osim toga, uštedjet će i nešto novca.

Neke od karakteristika novog modela su bežično punjenje, bolja kamera i jači procesor, a cijena za iPhone 8 je 699 dolara te 799 dolara za iPhone 8 Plus.