Namijenjena upoznavanju ljudi
10

Društvena mreža Badoo ima 130 miliona korisnika

Sarajevo-x.com
Društvena mreža Badoo posvećena seksu sada ima više od 130 miliona korisnika. Njeni tvorci je opisuju kao najveću društvenu mrežu koja služi za upoznavanje ljudi. Oni je nazivaju i "Facebookom za seks''.

Na ovu mrežu se možete registrovati baš kao i na ostale, a možete joj pristupiti i putem Facebooka.

Privatnost na društvenoj mreži Badoo je još uvijek potencijalni problem. E-mail adresa korisnika je vidljiva, što znači da je moguće otkriti da li jedan od partnera traži "dodatnu pažnju".

Svakog dana mreža dobija oko 125.000 novih korisnika. Badoo je postala jedna od 65 najposjećenijih stranica na svijetu.

Badoo je dostupan na 30 različitih jezika u više od 180 zemalja širom svijeta. Korisnici sami kreiraju svoj profil u zavisnosti od toga gdje žele upoznati nove ljude. Omogućen je i chat putem kojeg se ugovara sastanak.

Korisnici također mogu platiti kako bi bili predstavljeni većem broju ljudi, odnosno da bi njihov profil bio istaknut tokom određenog vremenskog perioda.

Društvena mreža Badoo je bazirana na "Freemium" biznis modelu, gdje registrovani korisnici imaju pristup većini usluga potpuno besplatno, ali im se nudi mogućnost plaćanja za dodatne usluge.

Rezultat toga je činjenica da Badoo nema reklame, nema igre poput Mafia Warsa i Farmwillea kompanije Zynga.

Sjedište Badooa je u Londonu, a u vlasništvu je Rusa Andreyja Andreeva.

Andrey ima 37 godina. Rođen je u Moskvi, a živi u Londonu. Pokrenuo je tri uspješna projekta na internetu, Spylog, Begun i Mamba, prije nego je pokrenuo društvenu mrežu Badoo 2006. godine, piše Daily Mail.