|

Donald Trump inspiracija za aplikaciju koja prati koliko puta muškarci prekidaju žene

Donald Trump inspiracija za aplikaciju koja prati koliko puta muškarci prekidaju žene
10
Klix.ba
7.3.2017. u 17:46
13
komentara
10

dijeljenja
Donald Trump inspiracija za aplikaciju koja prati koliko puta muškarci prekidaju žene Foto: Woman Interrupted
Aplikacija pod nazivom Woman Interrupted kreirana je da prati koliko puta muškarci u toku razgovora prekidaju žene. Aplikacija koristi mikrofon koji se nalazi na pametnom telefonu, analizira razgovore i na taj način bilježi koliko puta je došlo do prekidanja.
Aplikaciju je kreirala brazilska agencija BETC, a vrijeme izlaska se podudara sa Međunarodnim danom žena. Kreatori ističu da je aplikacija inspirisana prvom debatom između Donalda Trumpa i Hillary Clinton tokom predsjedničke kampanje u SAD-u.

Woman Interrupted je dostupna za iOS i Android, a kako bi odredila broj prekida, prati koliko puta se muški glas preklopio sa ženskim. Nakon završetka konverzacije, aplikacija mapira broj prekida koje korisnici mogu pratiti.

Foto: Woman Interrupted Foto: Woman Interrupted


Iako je namijenjena ženama, kreatori ističu da je mogu koristiti svi oni koji nisu svjesni koliko često prekidaju žene u razgovoru. Aplikacija neće pratiti koliko žene prekidaju muškarce.

Kako se broj korisnika bude povećavao, agencija će napraviti globalnu kartu koja će pokazati koliko je muško prekidanje zastupljeno u cijelom svijetu.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...