Tehnologija
0

Dolazi nam Syberia 2

Klix.ba
Poznato je da u današnje doba igranja izađe rijetko koja dobra avantura. Iako se nedavno stanje poboljšalo, prije dvije godine je katastrofalnu scenu osvježila igra Syberia. Uskoro nam stiže nastavak.

Nakon fantastičnog prvog dijela, za koji dan će u prodaju izaći i Syberia II. Kate Walker, protagonistkinja igre, će nas ponovo povesti sa sobom na fantastično putovanje. Posjetićemo Romansbourg, The Great North Passage, Youkol Village i na kraju krajeva i samu Syberiu.

Frozen North, gdje pratite radnju demo-a
Oko 35 novih likova i dosta starih će nas voditi kroz priču koja se prikazuje direktno u igri ili kroz mnoge prelijepe render međusekvence.

Za muziku je zaslužan Inon Zur, koji je također komponvao muziku za igre Icewind Dale II, Baldur's Gate II te Champions of Norrath: Realms of EverQuest. Kakva je muzika možete provjeriti na zvaničnom website-u igre, gdje se mogu naći i ostale zanimljive informacije.

Smrznuto selo Youkol u svoj svojoj ljepoti
Trenutno je dostupan demo igre (85MB, možete ga naći ovdje). Da vam malo zasladimo dan i predstavimo nove galerije Sarajevo-X portala, dostupno je nekoliko screenshotova iz samog dema. Galerija se nalazi ovdje.
Romansbourg, dvorac sa nevjerovatnom arhitekturom
Očekujte prelijepo putovanje u fantasy svijet pun mnogih iznenađenja i nezaboravnih trenutaka. Do tada, pričajte o igri na games forumu @ Sarajevo-X.

Neshill Gaming Area