{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dobre vijesti za majke: Stigla je bežična pumpica za izdajanje mlijeka

10.1.2017. u 19:30
9
60
Dobre vijesti za majke: Stigla je bežična pumpica za izdajanje mlijeka
9
Dobre vijesti za majke: Stigla je bežična pumpica za izdajanje mlijeka
Majke novorođenčadi koje moraju izdajati mlijeko za svoje bebe više se ne moraju brinuti o kablovima i bočicama u koje ga prikupljaju. Osmišljen je uređaj koji izdaja mlijeko bez povezivanja s izvorom električne energije pa čak i bez potrebe za skidanjem majice.
Pumpica za grudi Willow, predstavljena na sajmu tehnologije CES u Las Vegasu prva je zaista mobilna pumpica koja omogućava dojiljama da izdajaju i pohranjuju mlijeko.

Uobičajene pumpice koje rade na principu usisavanja mlijeka obuhvataju bočice i cjevčice, a sve to prikopčano je na robusne uređaje. Međutim, s obzirom na to da majkama trebaju slobodne ruke, a idealna sprava od njih ne bi zahtijevala ni da svlače odjeću, iz kompanije Willow su osmislili savršeno rješenje."Znali smo da postoji bolja solucija. Mi u Willowu želimo da majke postignu ciljeve pri dojenju beba bez potrebe da pauziraju bilo šta u svojim životima", izjavio je John Chang iz tehnološkog odjela ove firme.

Njihov uređaj u obliku kapljice diskretno se postavi ispod majčinih grudi i tiho prikuplja mlijeko u kesicu koja se nalazi unutar pumpe. Lako je punjiv i poveziv sa aplikacijom putem Bluetootha. Aplikacija prati količinu prikupljenog mlijeka i vrijeme izdajanja, kao i termin u kojem bi majka trebala početi izdajati mlijeko.Pumpica Willow moći će se kupiti od proljeća po cijeni od 406 dolara. Dolazi sa 24 vrećice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: