Dva modela
4

DJI predstavio dronove Mavic 2 Pro i Mavic 2 Zoom

Klix.ba
Kompanija DJI je predstavila dronove Mavic 2 Pro i Mavic 2 Zoom, prve komercijalne koji posjeduju senzore za otkrivanje prepreka sa svih strana kućišta.

Novi dronovi posjeduju 10 senzora koji su zaduženi za sprečavanje sudara s objektima iznad i ispod njih, kao i onih koji se nalaze s njihove prednje, stražnje, lijeve i desne strane. Sklopive letjelice su dobile i naprednije kamere u odnosu na prethodnike, uklljučujući i sočiva za zumiranje u jednom te bolje boje u drugom modelu.

Mavic 2 dron je istinski nasljednik modela Mavic Pro koji je samo povremeno updateovan otkako je predstavljen 2016. godine. No, umjesto jednog, DJI je proizveo dva modela Mavic 2, a to su Mavic 2 Pro sa Hasselblad kamerom i velikim senzorom te Mavic 2 Zoom sa 2x optičkim zumiranjem. Dronovi su već u prodaji po cijeni od 1.449 dolara za Mavic 2 Pro te 1.249 dolara za model Zoom.

Oba drona mogu snimati 4K video te posjeduju internu memoriju od 8 GB. Memorija se može povećati pomoću microSD kartice. Maksimalna brzina dronova iznosi 70 km/h, a u letu mogu provesti do 31 minutu.

Također, dronovi su tiši nego ikad prije, a opremljeni su i novim sistemom za prijenos slike OcuSync 2.0 koji omogućava prijenos slike uživo na smartphone u rezoluciji 1080p s udaljenosti do 8 kilometara. Oba drona se mogu sklopiti kao i prethodni.