Lakši od 250 grama
72

DJI predstavio dron Mini 3 Pro s "trikovima" većih i skupljih modela

D. B.
Kompanija DJI zvanično je predstavila svoj novi dron, a to je Mini 3 Pro.

DJI je ponovo iskoristio svoj recept te je tehnologiju iz većih i skupljih dronova prenio na manji model Mini 3 Pro. Riječ je o dronu teškom manje od 250 grama za koji nije potrebna dozvola za korištenje, a koji je sjajan za početnike i one koji su u potrazi za lako prenosnim dronom sposobnim za trikove dosad "rezervisane" za mnogo veće dronove.

Dosad je bilo potrebno kupiti veće dronove kao šti je Air 2S koji košta 999 ili Mavic 3 s cijenom od 2.000 dolara kako bi se dobile određene mogućnosti koje ipak ima novi Mini 3 Pro.

Mini 3 Pro posjeduje FocusTrack Suite koji uključuje Spotlight 2.0 (drži subjekt u kadru dok letite manuelno), Point of Interest 3.0 (kruži oko subjekta nakon postavljanja radijusa i brzine), ActiveTrack 4.0 (prati subjekt na dva načina koja se mogu birati), Trace (prati subjekt na istoj udaljenosti), Parallel (prati subjekt dok leti pored njega pod istim uglom i na istoj udaljenosti), Quckshots Dronie (leti nazad i prema gore s kamerom fokusiranom na subjekt) i Helix (leti gode i spiralno oko subjekta), Rocket (leti prema gore s kamerom okrenutom dolje), Circle (kruži oko subjekta), Boomerang (leti oko subjekta u ovalnoj putanji, podiže se dok se udaljava i spušta se dok se vraća), Asteroid (pravi snimak koji počinje kao sferična panorama visoko iznad subjekta i završava se kao normalni snimak dok leti blizu subjekta), Mastershot (drži subjekt u centru kadra dok obavlja različite manevre u sekvenci kako bi snimio krati kinematski video) i Hyperlapse (kreira dinamični timelapse gdje dron leti postavljenim putanjama tokom snimanja).

Jedan od nedostataka drona je što nema mogućnost bočnog izbjegavanja prepreka, tako da, kad leti paralelno sa subjektom, na putanji ne smije biti prepreka jer dron izbjegava samo prepreke koje su ispred i iza njega. ActiveTrack 4.0 ponekad gubi subjekt iz različitih razloga, a među njima su komplikovana okolina i brzina vozila. Skuplji Mavic 3 nema takav problem.

Standardna baterija će omogućiti dronu let u trajanju od 34 minute, a DJI nudi i bateriju za produženi let do 47 minuta.

Mini 3 Pro je dobio sjajnu kameru koja pravi fotografije do 48 MP te može snimati 4K video pri 60 fps (30 fps u HDR-u).

Dronom se može upravljati putem smartphonea ili iPada Mini, ali je tu i novi lagani RC kontroler s 5,5 -inčnim ekranom osjetljivim na dodir.

DJI Mini 3 Pro bez kontrolera košta 669 dolara.

Vezani članci