Novi stabilizator
16

DJI-jev Osmo Mobile 3 je lakši, manji i može se sklopiti

D. B.
Kineski tehnološki konglomerat DJI nastavlja predstavljati nove proizvode, a sada je "svjetlo dana" ugledao DJI Osmo Mobile 3.

Radi se o trećoj generaciji ručnog stabilizatora za smartphone koji ima neke nove mogućnosti, a najveća je to što se može sklopiti i lakše spakovati.

Osmo Mobile 3 košta 119 dolara i već je u prodaji. DJI također prodaje kombo pakovanje koje uključuje tripod i prijenosnu torbicu, a ovaj paket košta 139 dolara.

Osmo Mobile 3 je kraći, manji i lakši za držanje od prethodnika te će se moći koristiti duže bez zamora. Nova generacija ima dugme za okidanje koje je posjedovala i prva generacija.

Kontrole su jednostavnije i lakše za korištenje, a sklopivi dizajn je omogućio pristup portovima koji mogu puniti smartphone ili im omogućio da povežu eksterni mikrofon. Osmo Mobile 3 ima otprilike jednaku bateriju kao i prethodnik te traje oko 15 sati, dok se puni putem USB-C porta.

Korisnici su se ranije žalili da ne mogu dovoljno brzo i lako promijeniti položaj smartphonea iz vodoravnog u horizontalni i obrnuto. To je sada riješeno jer je dovoljno da korisnik pritisne dugme "mode" tri puta, nakon čega će gimbal rotirati smartphone automatski.