Uskoro u prodaji
0

Djevojka-robot za usamljenog muškarca

Sarajevo-x.com
Ona ima obujno poprsje, slatka je, prijateljski raspoložena i radi na baterije.

Japanska firma je proizvela 38 cm dugačku djevojku-robota koja po komandi ljubi, a prodavat će se od septembra po cijeni od 175 američkih dolara. Ciljnu grupu čine usamljeni odrasli muškarci.

Koristeći infracrvene senzore i baterije, umanjena "gospođica" imena “EMA” naginje se prema najbližim glavama ulazeći u ono što dizajneri nazivaju “ljubavni mod”.

“Snažni, opaki i spremni za borbu su opisne riječi koje se često dovode u vezu sa robotima, ali mi želimo porušiti te stereotype i omogućiti da roboti postanu slatki i interaktivni”, izjavila je Minako Sakanoue, glasnogovornica proizvođača Sega Toys.

“Ona je veoma ljupka iako nije ljudsko stvorenje, ponaša se kao prava djevojka”, dodala je.

EMA (Eternal Maiden Actualization) također može uručiti vizitku, plesati i pjevati. Predstavnici proizvođača “Sega” nadaju se da će u prvoj godini ostvariti prodaju od 10.000 primjeraka.

Japan, u kojem se proizvedi polovina od 800.000 industrijskih robota na svijetu, predviđa u narednoj deceniji tržište u vrijednosti od deset milijardi američkih dolara za "vještačku inteligenciju", prenosi The New York Times.