Tehnologija
0

Dijelovi novog iPhonea procurili u javnost

Sarajevo-x.com
Iako ne postoje gotovo nikakve šanse da novi Appleov iPhone bude predstavljen na CES-u (Apple će navodno čekati Valentinovo), to nije spriječilo novi val špekulacija potpomognutih fotografijama i snimcima dijelova koji pripadaju uređaju, koji neodoljivo liči na iPhone 4.
Nekoliko kompanija koje prodaju dijelove za iPhone tvid da su nekako došli u posjed dijelova koji pripadaju novom modelu iPhonea. Stranica GlobalDirectParts.com objavila je jučer video na YouTube na kojem je prikazano metalno kućište novog iPhonea. Snimak je jutros uklonjen, pretpostavlja se nakon žalbi iz Applea.

Velika je misterija način na koji su kompanije došle u posjed dijelova ili kako je Appleov inžinjer mogao ostaviti prototip iPhonea u baru.

Ukoliko dijelovi zaista pripadaju novom iPhoneu, onda je Apple prilagodio antenu telefona kako bi riječio problem sa prijemom, koji je mučio korisnike tek nakon što je počela prodaja.

Druga teorija tvrdi da dijelovi pripadaju prerađenom iPhoneu predviđenom za rad na mreži CDMA.

Zanimljivo je da na snimcima nije vidljiva rupa za drugu kameru pa se mnogi pitaju šta Apple planira uraditi za dizajnom sa dvije kamere.

Curenje novog dizajna navodno je odgodilo izlazak bijelog iPhonea 4.