{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas dolazi mnogo hvaljeni Windows 7

S
22.10.2009. u 08:36
0
6
Danas dolazi mnogo hvaljeni Windows 7
0
Danas dolazi mnogo hvaljeni Windows 7
Foto: Reuters
Najveća svjetska softverska kompanija Microsoft danas će u Sarajevu predstaviti novi operativni sistem Windows 7. Zvanična promocija ovog operativnog sistema u glavnom gradu BiH održava se istog dana kao i u ostatku svijeta.
Prema najavama, riječ je o bržem, lakšem i dinamičnijem OS-u, nasljedniku Windowsa Viste, koji je popularniji i od samog junaka filmova o čarobnjaku Harryja Pottera.

Windows 7 će se pojaviti u tri verzije - Home Premium, Professional i Ultimate. Proizvodit će se u verzijama od 32 i 64 bita. Manje će trošiti električnu energiju, biće efikasniji i povezan sa mobilnim telefonima.

Cilj novog OS-a je da ispravi nedostatke Viste, ali ne na štetu upotrebljivosti. Njegova instalacija je brza i jednostavna, inteligentno detektuje stari operativni sistem i pravi dual-boot instalaciju koja vam prilikom uključivanja kompjutera nudi mogućnost izbora OS-ova koji su instalirani.

S obzirom da je dosad Microsoft po pravilu nudila Internet Explorer kao čitač internetskih sadržaja, a što je smatrano kršenjem pravila o monopolu, sa "sedmicom" se i to mijenja. Korisnik će moći birati koji web čitač želi imati na svom kompjuteru.

Sve ovo i mnogo novih detalja bit će poznato nakon današnje promocije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: