{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Da li je ovo Xiaomijev sklopivi smartphone?

Klix.ba
4.1.2019. u 14:57
9
20
Da li je ovo Xiaomijev sklopivi smartphone?
9
 
Poznati tipster s Twittera Evan Blass je objavio video koji navodno prikazuje uređaj veličine tableta, a koji zapravo predstavlja Xiaomijev sklopivi smartphone.
Na videu se vidi kako se uređaj koristi za pristup aplikaciji Google Maps te se presavija i dobija kompaktnu formu zbog koje display postaje manji, a sam smartphone deblji.

U svom tvitu je Blass naveo da ne može garantovati autentičnost, ali postoje glasine da Xiaomi zaista radi na sklopivom smartphoneu još od 2016. godine.

Samsung je ranije predstavio prototip svog sklopivog smartphonea, nedugo nakon što je kineska kompanija Royole pokazala svoj uređaj ovog tipa. Kompanija Lenovo je 2016. godine također priznala da razvija sklopivi smartphone, a Huawei svoj navodno planira plasirati na tržište ove godine. S druge strane, kompanija Apple ne govori ništa o svojim ambicijama kada je riječ o sklopivom smartphoneu, ali dokumenti za patent pokazuju da barem razmišlja o njemu.

Nekoliko kompanija koje rade na pomenutim smartphoneima imaju različita dizajnerska rješenja. Samsung je pokazao uređaj koji ima dva ekrana, veliki unutra i manji na vanjskoj strani za upotrebu kada je smartphone sklopljen. Kompanija ima nekoliko patenata koji podrazumijevaju jedan ekran koji se sklapa jednom ili čak dva puta.

Xiaomi će 10. januara održati konferenciju za medije na kojoj će vjerovatno objaviti da Redmi postaje odvojeni podbrend, a možda bude i nekih iznenađenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: