{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ConnectU zahtijeva ukidanje Facebooka

S
25.7.2007. u 10:04
0
0
ConnectU zahtijeva ukidanje Facebooka
0
ConnectU zahtijeva ukidanje Facebooka
Foto: AP
Cameron i Tyler Winklevoss, vlasnici rivalne stranice za socijalno uvezivanje ConnectU optužuju vlasnika sajta Facebook Marka Zuckerberga da je tokom njihovog zajedničkog studija na Harvardu ukrao njihove ideje i na osnovu njih osnovao Facebook.
Osnivači stranice ConnectU tvrde da je Zuckerberg radio sa njima na finiširanju računarskog koda za zajedničku stranicu, ali da je iznenada nestao i sa sobom ponio sve ideje koje su mu polužile kao osnova za kreiranje Facebooka.

Tužba protiv Zuckerberga uključuje tačke koje ga terete za prevaru, krađu autorskih prava i zloupotrebu poslovnih tajni. Podnosioci tužbe zahtijevaju ukidanje Facebooka i kontrolu nad kompanijom koju je osnovao Zuckerberg.

Zastupnici Facebooka su od sudije zatražili odbijanje optužnice. Saslušanje na kojem će se odlučiti o daljem toku tužbe zakazano je za četvrtak na Okružnom sudu u Bostonu.

Facebook je sa radom počeo 2004. godine, nekoliko mjeseci prije početka rada sajta ConnectU i sada ima 31 milion korisnika širom svijeta.

Čelnici Facebooka odbili su dati zvaničnu izjavu za medije u vezi sa tužbom, ali je advokatski tim naglasio da vlasnici stranice ConnectU nemaju dokaze za svoje tvrdnje.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: