Po 99 primjeraka
20

Caviar najavio Berbiecore dizajn za iPhone 15 Pro, Galaxy Z Flip 5 i Watch Series 9

D. B.
Kompanija Caviar je poznata po svojim preradama mobilnih uređaja koje prodaje po visokim cijenama, a sada je najavila kolekciju pod nazivom Barbiecore.

Riječ je o tri uređaja, odnosno tehnički četiri, koji su dobili roze tretman s "obaveznim" zlatom i dijamantima, a to su Samsung Galaxy Z Flip 5, kao i još nepredstavljeni Apple iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max i Watch Series 9.

Modificirani mobiteli uključuju ambleme štikle, dok je Z Flip 5 dobio i pravi pom-pom napravljen od umjetnog krzna. Gravura štikle na zlatnom panelu napravljena je laserom, a stražnju stranu krasi 49 svjetlucavih rubina.

Appleov iPhone 15 će sadržavati 61 Swarovski kristal oko modula kamere, dok će se nazad nalaziti roze aligatorska koža. Očekivano, Caviar će koristiti 24-karatno zlato za ram oko kamera, bočne strane i štiklu.

Apple Watch Series 9 će imati kućište od nehrđajućeg čelika sa ružičasto zlatnim premazom, zlatne ukrasne šarafe, kopču i rotirajuće dugme. Narukvica će biti napravljena od roze gume, a zasad nema informacija o tome da li će se moći mijenjati.

Sva tri dizajna će biti ograničena na po 99 primjeraka. Apple Watch Series 9 će koštati 1.900 dolara, za Galaxy Z Flip 5 će biti potrebno izdvojiti najmanje 8.560 dolara, dok cijena iPhonea 15 Pro iznosi 7.990 dolara. Postoji opcija kupovine modificiranog iPhonea 14 Pro po cijeni od 7.270 dolara.