Otkriveni novi detalji
55

Call of Duty: Warzone 2.0 stiže u novembru

D. B.
Activision je održao događaj na kojem je otkrio "budućnost igre Call of Duty".

Na događaju su otkrivene novosti o nadolazećoj igri Call of Duty: Modern Warfare II, ali i prvi pravi detalji o novom iskustvu igre Warzone te njenoj mobilnoj verziji.

Nova verzija battle royale igre nazvana je Warzone 2.0, za konzole i PC će biti dostupna od 16. novembra, a opisana je kao "potpuno promijenjeno iskustvo i najambicioznije izdanje u historiji igre Call of Duty". Mapa je smještena u izmišljenoj pustinjskoj regiji nazvanoj Al Mazrah te će uključivati nove detalje poput pojavljivanja nekoliko krugova koji će prisiljavati igrače da se kreću u različitim pravcima, a novost su i AI neprijatelji te neka vrsta sandbox moda. Novi Warzone je razvijen na istom engineu kao i Modern Warfare II.

Što se tiče mobilne verzije Warzonea, ona stiže 2023. fodine, a iz Activisiona kažu da će battle royale igra za 120 igrača, koja je namijenjena mobilnim uređajima, uključivati specifične događaje, playliste i sadržaj. Jasno je da će postojati određene veze između dvije igre Warzonea jer će "igrači moći dijeliti mnoge socijalne karakteristike, a bit će omogućen i cross-progression te dijeljenje battle passa, sve u svrhu povezanog Call of Duty iskustva".

Nova Call of Duty era počinje dolaskom igre Modern Warfare II, koja stiže 28. otkobra. Igra je prvobitno predstavljena u junu, a sada je Activision podijelio nove detalje o multiplayeru. Možda je najzanimljiviji potpuno novi 3v3 mod nazvan raids, za koji developer kaže da će biti "fokusiran na komunikaciju tima i koordinaciju kao nikad ranije". Igra će uključivati i mod u trećem licu. Oni koji se odluče na prednarudžbu moći će sve iskusiti uskoro. Otvorena beta za Modern Warfare II počinje 16. septembra na PlayStationu, odnosu 22. septembra na Xboxu i PC-u.

Sve ovo dolazi u čudno vrijeme za Call of Duty franšizu, nakon igre Vanguard koja ne prolazi najbolje, javnih rasprava između Microsofta i Sonyja te Activisionovih kulturalnih i pravnih problema.

Vezani članci