Skup, ali impresivan
36

Budućnost je tu: Samsung objavio novi video preklopnog Galaxyja Fold

Klix.ba
Kompanija Samsung Electronics je proslavom desete godišnjice od lansiranja svog prvog Galaxy S uređaja uvela novu liniju vrhunskih pametnih telefona. Među njima je i sklopivi Galaxy Fold.

Samsung je nekoliko dana nakon predstavljanja Folda objavio još jedan video u kojem se još bolje vidi njegova funkcionalnost, mogućnosti, ergonomija i nadasve privlačan futuristički dizajn.

Riječ je o prvom telefonu što sadrži 7,3-inčni Infinity Flex Display, kompaktan uređaj sa poklopcem ekrana. Telefon nudi novi način multitaskinga, gledanja videozapisa, igranja igrica i još mnogo toga što će u korisnicima donijeti nova iskustva i mogućnosti.

"Samsung danas piše novo poglavlje u historiji mobilnih inovacija, promjenom svega što je moguće na pametnom telefonu. Galaxy Fold uvodi potpuno novu kategoriju koja otključava nove mogućnosti koje do sada nismo vidjeli uz naš Infinity Flex Display. Napravili smo Galaxy Fold za one koji žele da isprobaju sve ono što vrhunski sklopivi uređaj može učiniti, izvan ograničenja tradicionalnog pametnog telefona", rekao je DJ Koh, predsjednik i izvršni direktor Odjela za IT i mobilne komunikacije kompanije Samsung Electronics.