|

Budući Samsungovi smartphonei bi mogli imati selfie kamere ispod ekrana

Budući Samsungovi smartphonei bi mogli imati selfie kamere ispod ekrana
6
Klix.ba
18.3.2019. u 12:48
20
komentara
6

dijeljenja
Budući Samsungovi smartphonei bi mogli imati selfie kamere ispod ekrana
Danas živimo u eri smartphonea, a praktično svi novi smartphonei imaju ekrane koji se prostiru po cijeloj prednjoj strani dok ga okružuju tanke ivice. Inovacije konstantno stižu, a navodno je na putu Samsungovo rješenje sa selfie kamerom ispod ekrana.
Smartphonei uvijek imaju prostor za napredak, a tako i njegovi ekrani. Primjer je OLED ekran Appleovog iPhonea XS i Dynamic AMOLED ekran Samsungovog Galaxyja S10 koji nisu savršeni i koji imaju zub ili rupicu na ekranu.

Konačan cilj svih proizvođača jeste ekran bez ikakvih izreza te pokretnih dijelova koji sakrivaju selfie kameru. Samsung će možda postati prva kompanija koja će u tome uspjeti. Baš kao što je slučaj sa senzorima za otisak prsta integrisanim u ekran, Samsung je potvrdio da radi na integrisanoj selfie kameri ispod ekrana koja bi se trebala koristiti za buduće mobitele.

Samsungov potpredsjednik za istraživanje i razvoj Yang Byung-duk je rekao da kompanijin Infinity-O Dynamic AMOLED ekran iskorišten za Galaxy S10 predstavlja veliko dostignuće u sferi ekrana za mobitele, ali da kompanija radi na full-screen ekranima bez ikakvih izreza. Dodao je da to neće biti moguće napraviti za godinu ili dvije, ali da se očekuju veliki koraci ka ostvarenju cilja, odnosno nevidljivoj prednjoj kameri.

Ako Samsung uspije u tome, imat će zaista unikatan smartphone u bogatoj ponudi drugih premium proizvođača smartphonea.

Trenutno postoje smartphonei bez ikakvih izreza na ekranima, ali njihove selfie kamere nisu sakrivene ispod ekrana, nego zahvaljujući motorizovanim sliderima.

Ovakav ekran navodno ne treba očekivati u naredne dvije generacije Samsungovih flagshipa.
Prijavi grešku


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...