{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Britanski tinejdžer najmlađi certificirani etički haker

S
11.2.2008. u 10:49
0
0
Britanski tinejdžer najmlađi certificirani etički haker
0
Britanski tinejdžer najmlađi certificirani etički haker
Prije nekoliko mjeseci, tinejdžer iz Solihulla u Ujedinjenom Kraljevstvu dobio je dozvolu kao najmlađi etički haker, te je vjerovatno najmlađa osoba kojoj je taj naziv dodijeljen. Iako su kompjuteri i umrežavanje oduvijek zaokupljali njegovu maštu, njegov interes za sigurnost potaknuo ga je da se prijavi za dobivanje hakerskog certifikata.
Od malih nogu Shane Kelly je bio zainteresiran za rastavljanje stvari. Kada mu je bilo 11 godina, njegova porodica mu je kupila prvi kompjuter. Shane je rastavio kompjuter na užas svojih roditelja.

Prije nekoliko mjeseci, ovaj tinejdžer iz Solihulla u Ujedinjenom Kraljevstvu dobio je dozvolu kao najmlađi etički haker, te je vjerovatno najmlađa osoba kojoj je taj naziv dodijeljen.

Nekada su mrežna sigurnosti i testiranje upada u mrežu bili specijalizirane oblasti kojima su se bavili skupi vanjski savjetnici. Sada kada je mreža postala centralni dio poslovnih transakcija, sve više firmi zapošljava radnike ovih profila.

Kellyju je bilo potrebno deset mjeseci da završi obuku, te prođe četverosatni test da bi dobio dozvolu. Tinejdžer je nedavno prihvatio privremeni posao na univerzitetu u Birminghamu, gdje očekuje da će se baviti poslovima vezanim za IT. Kelly razmišlja o dobivanju dodatnih dozvola za Cisco i Microsoft tehnologije, te planira raditi na poslovima sigurnosti sistema.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: