Cijena 24.990 funti
19

Brabham odao počast svojim bolidima iz Formule 1 s tri specijalna simulatora

D. B.
Brabham ima jednu od najbogatijih priča kada je riječ o Formuli 1, a sada fanovi mogu posjedovati dio te historije kupovinom nove serije trkaćih simulatora.

Riječ je o simulatorima čiji je izgled inspirisan Brabhamovim F1 bolidima. Simulatori su rezultat saradnje Brabham Brandinga i Base Performancea te sadrže vrhunsku simulacijsku tehnologiju koja omogućava korisnicima da testiraju svoje vozačke vještine, da se takmiče s drugim vozačima te da istražuju svjetske staze za utrke.

Simulatori su inspirisani s tri veće F1 ere, odnosno bolidima BT19 iz 1966. godine, BT46B iz 1978. godine i BT52 iz 1983. godine.

BT19 je bio bolid koji je osnivač tima Jack Brabham vozio prilikom osvanjanja tvoje treće titule u poretku vozača i prve u poretku konstruktora. Bilo je to nevjerovatno dostignuće koje ga je učinilo prvim i jedinim vozačem koji je postao šampion u bolidu koji je sam konstruisao. Simulator posvećen ovom bolidu je lakiran u kombinaciju zelene i crvene boje, baš kao i legendarni bolid.

BT46B je bio poznat i kao "Fan Car", debitovao je 1978. godine na utrci za Veliku nagradu Švedske. Riječ je o istinskoj F1 legendi, izuzetno brzom bolidu, koji je bio sklon "bacanju" kamenčića na vozače iza sebe. Ovaj bolid se utrkivao i pobijedio samo jednom nakon čega je povučen, a razlog je veliki ventilator na stražnjem dijelu koji je stvarao ogromni downforce. Taj ventilator je navodno uzrokovao "bacanje" kamenčića na vozače iza, zbog čega je bilo žalbi. Simulator inspirisan ovim bolidom sadrži crvenu i plavu boju.

BT52 je dizajniran za sezonu voženu 1983. godine za samo šest sedmica. Pokretao ga je moćni BMW-ov motor s turbopunjačem koji je razvijao više od 1.200 KS. U ovom bolidu je Nelson Piquet osvojio svoju drugu titulu. Simulator je lakiran u prepoznatljivu kombinaciju plave i bijele boje.

Simulatori se prodaju putem internet stranice Base Performance Simulators po cijeni od 24.990 funti.

Vezani članci