Teksas
0

VIDEO / Bolesnog dječaka u školi mijenja robot

Sarajevo-x.com
Tinejdžer Lyndon Baty koji pati od policistične bolesti bubrega i zbog oslabljenog imuniteta ne može izlaziti van kuće, pronašao je način kako da bude sa svojim školskim drugovima. Naime, on u školu šalje robota.

Mladić iz Teksasa zahvaljujući VGO robotu može prisustvovati časovima, družiti se s prijateljima i komunicirati s njima. Sve što je potrebno jeste da uključi svoj laptop, web-cameru i zahvaljujući sistemu koji se koristi i za video-konferencije iz udobnosti svog doma prati nastavu.

Uz pomoć daljinskog on upravlja svojim robotom i šeta kroz školu, ide iz učionice u učionicu i razgovara s prijateljima.

Zahvaljujući robotu Baty je danas mnogo sretniji. Prije nije imao mogućnost da učestvuje u nastavi niti da se druži sa školskim kolegama.

"Moji najbolji prijatelji su bili moji roditelji. Neka se ne naljute, ali želio sam druge prijatelje", kazao je tinejdžer.

Robot kojeg Baty koristi košta nešto više od 5.000 dolara, no zaista se isplati.

"Nikada nisam ni pomislio da ću imati mogućnost ovakve interakcije. To je isto kao da sam u učionici", kazao je sretni mladić, prenosi CNN.