Dio velikog updatea
5

BMW modeli, dva Riviana, Corvette i E-Ray i nove mogućnosti stižu u igru Forza Horizon 5

D. B.
Nova igra Forza Motorsport stiže uskoro, no Xbox Game Studios nije zaboravio fanove igre otvorenog svijeta, tako da stiže veliki za naslov Forza Horizon 5.

Igrači će na raspolaganju imati nove automobile, nekoliko BMW modela koji su se pojavili u periodu između 1995. i 2023. godine, Rivian R1T i R1S, kao i Chevrolet Corvette E-Ray.

Oni koji vole kreirati svoja okruženja dobijaju su veće mogućnosti za uređivanje. EventLab omogućava igračima da naprave staze za utrke, postave vlastita pravila i ograničenja automobila, no EventLab 2.0 za cilj ima poboljšanje ukupnog iskustva dodajući cijeli niz novih alata za kreiranje još većih događaja. Prošireni arsenal uključuje benzinske pumpe, različite geometrijske oblike i drugo. Tu je i potpuno novi EventLab Island, betonska ploća veličine 2 x 2 kilometra, koja omogućava stvaranje potpuno novog okruženja na zasebnom dijelu karte.

Što se tiče automobila, stiže je nekoliko BMW modela među kojima su BMW M2 (2023), BMW M3 Competition (2021) i BMW 850 CSi (1995), ali i BMW i7 te BMW M5 (2018) s dijelovima tunera AC Schnitzer. Na raspolaganju će biti BMW iX xDrive50 (2022) i BMW i4 eDrive40 (2023), no to nisu jedini električni modeli za septembarski update jer Rivian predstavljaju R1T i R1S koji se "otključavaju" putem Festival Playlista u EventLabu.

Fanovi igre će moći uživati i u Chevroletu Corvette E-Ray s V8 motorm (2024).

Svi igrači će imati pristup najnovijoj Corvette porodici od 10. oktobra, no oni s ranim pristupom igri Forza Motorsport moći će pristupiti pet dana ranije.

Forzini developeri su dali mali teaser u oktobarski update obećavši da če Horizon Foestival "postati narandžast" za Dia de Muertos (Dan mrtvih), a najavljeni su i novi automobili. Gameri će moći voziti neke od "najtraženijih automobila". Neki vjeruju da bismo napokon mogli vidjeti meksički Nissan Tsuru.

Vezani članci