Potpuno je besplatna
21

Blizzard predstavio igru Warcraft Arclight Rumble za mobilne uređaje

D. B.
Kompanija Blizzard zvanično je predstavila verziju igre World of Warcraft namijenjenu mobilnim uređajima, koja je nazvana Warcraft Arclight Rumble.

Riječ je o potpuno besplatnoj akcionoj strategiji koja je bliska tradicionalnoj Warcraft strategiji. Igrači biraju jednog od pet vođa koji će komandovati njihovim trupama u borbi, a moći će igrati u PvE i PvP modovima, zarađivati zlato i jačati svoje snage za uspješno ispunjavanje ciljeva.

https://youtu.be/tqnFIohEQ1M

O ovoj igri se priča još od februara kada je "sakrivena" u izvještaju o kvartalnoj zaradi Blizzarda. Ona predstavlja pokušaj kompanije da originalni sadržaj donese na mobilne uređaje. Prvobitno su planirane dvije mobilne igre za franšizu Warcraft, ali se u međuvremenu od toga odustalo.

"Igra je dizajnirana za mobilne uređaje i smještena u voljeni Warcraft univerzum. Ona poziva igrače da stvaraju armije s njihovim omiljenim herojima i zlikovcima iz Warcrafta te da se bore u različitim scenarijima dizajniranim da testiraju njihove taktičke vještine", saopćeno je iz kompanije.

Blizzard je na videoservisu YouTube objavio i trailere za svoju novu igru.

Vezani članci