{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BlackBerry - spas ili prokletstvo?

S
16.2.2007. u 13:35
0
0
BlackBerry - spas ili prokletstvo?
0
BlackBerry - spas ili prokletstvo?
Naprave poput BlackBerrya i Treosa su napravljene kako bi olakšale život poslovnim ljudima, dajući im više slobodnog vremena. Barem je takva ideja stajala iza njih kada su osmišljavani. Međutim, izgleda da ove spravice imaju kontraefekat.
"Digital Life America" je radila istraživanje o utjecaju ovih naprava na poslovnog čovjeka. Istraživanje je napravljeno na nacionalno-reprezentativnom uzorku od 1.600 Amerikanaca. Konačni rezultati pokazuju da, iako jeste lakše obavljati poslove sa BlackBerryem, ovaj uređaj sa sobom donosi neke nuspojave.

Oni koji imaju BlackBerry su u prosjeku zarađivali duplo više od nacionalnog prosjeka. No ako se pogleda njihov radni učinak, oni su i radili duplo više od nacionalnog prosjeka.

"Uradite više za manje vremena" je bila reklamna kampanja za BlackBerry, no kako stvari stoje, slogan bi trebao glasiti "Radite više, non-stop".

Iako je BlackBerry trebao omogućiti biznismenima da manje vremena provode u uredu, istraživanje je pokazalo da su sada vezaniji za ured nego ikad.

Ljudi koji nemaju BlackBerrya ponekad rade duže i idu kući, no oni koji ga imaju u kancelariji su 24 sata dnevno, gdje god se nalazili. Izgovor: "Nisam vidio mail, nisam bio u kancelariji..." ne postoji. Iako to produktivnost čini većom, vlasnici uređaja sve teže i teže podnose takav život.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: