Tehnologija
4

Bivša uposlenica Facebooka pokrenula društvenu mrežu samo za žene

Klix.ba
Bivša uposlenica Facebooka Susan Johnson pokrenula je novu društvenu mrežu namijenjenu samo pripadnicama ljepšeg spola Women.com.

Johnson je istakla kako je kreirala ovu društvenu mrežu kako bi žene imale prostor da otvoreno razgovaraju, bez suočavanja sa muškarcima, o svojim problemima, karijeri, vezama, zdravlju, seksu, ljepoti, roditeljstvu, politici, modi i drugim stvarima. Teme se mijenjaju dnevno i sve žene mogu učestvovati u diskusijama. Neke od tema su: Da li se osjećate loše zbog curenja fotografija poznatih ličnosti na kojima su gole?, Trebate pomoć s korištenjem tuša za oči?...

Na stranicu se možete prijaviti samo putem pozivnice koju dobijate putem Facebooka, što ograničava pristup muškarcima da se prijave pod lažnim profilima. Transrodne žene su također dobrodošle.

Za razliku od Facebooka koji se bazira na fotografijama i statusima, Johnson je izabrala da se njena društvena mreža bazira na pitanjima i odgovorima jer vjeruje da će se na taj način razviti odlična komunikacija među ženama.

"Današnje pitanje 'Otkrila sam da me muž vara. Da li a uradim nešto?' je veoma interesantno i mislim da to niko nikada ne bi postavio na Facebook jer je to prava dilema. Možete tražiti takve stvari putem Googlea, Yahoo Annswersa, ali tu ćete naći samo neke rezultate i ne znate s kim pričate niti ko odgovara. Neka pitanja o roditeljstvu možete postaviti na Facebook ali nećete imati pristup širokoj zajednici žena koje imaju to iskustvo", rekla je vlasnica nove društvene mreže Women.com.