Cazin
0

BH Telecom predstavio novu uslugu "Moja TV“

FENA
Centar za istraživanje i razvoj BH Telecoma iz Sarajeva organizirao je danas u hotelu "Sedra“ kod Cazina skup menadžera svih direkcija BH Telecoma i Stručnu radionicu o temi "Informacioni sistem u funkciji bržeg razvoja BH Telecoma“.

Bila je ovo prilika da se analiziraju šestomjesečni rezultati poslovanja, uoče problemi i predlože mjere za njihovo uspješno prevazilaženje. Generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović izrazio je zadovoljstvo šestomjesečnim poslovnim rezultatima i ostvarenom dobiti, kazavši da je ostvaren planirani nivo dobiti, koliko smatraju da je realno.

Govorilo se o ulozi informacionih sistema BH Telecoma u različitim aspektima i uvođenja novih usluga a radi lakše komunikacije BH Telecoma s korisnicima na obostranu dobrobit.

Uspješno je testirana nova usluga BH Telecoma pod nazivom "Moja TV“ i predstavljene njene mogućnosti. Direktor Rešidbegović je za 5. septembra, na dan BH Telecoma, najavio početak eksperimentalnog pružanja ove usluge.

Interaktivna televizija ima mogućnost snimanja živog programa, zaustavljanja, personalizacije prijenosa televizijske slike koja na kablovskim sistemima nije moguća. To znači da korisnik određeni program može snimiti i pogledati ga kad mu to odgovara, pojašnjeno je tokom prezentacije.

Ova usluga omogućava potpuno novu telefoniju i njenu integraciju sa TV-slikom, čak i mogućnost pristupa internetskim servisima bez posjedovanja personalnog računara, istaknuto je na današnjem skupu.

Vezani članci