Novosti iz Skypea
0

Besplatni razgovori od sad i putem iPhonea

Sarajevo-x.com
Foto: Skype
Foto: Skype
Internetska telefonska kompanija Skype sutra će na konvenciji u Las vegasu predstaviti novu aplikaciju za iPhone i iPod, najavljeno je iz kompanije.

Nova aplikacija Skypea omogućiti će korisnicima iPhonea i iPoda da besplatno obavljaju telefonske pozive putem ovog programa, a u budućnosti je najavljena i video aplikacija.

Iz Skypea su, koji ima 450 miliona registrovanih korisnika širom svijeta, najavili kako su aplikaciju napravili najviše zbog čestih upita njihovih korisnika.

Prije ovoga, internetske telefonske kompanije kao što je Truphone već su predstavile softver koji omogućuje besplatne telefonske razgovore, no duže vrijeme se čekalo da i Skype napravi isti potez.

Aplikacija će nuditi sve mogućnosti iz desktop verzije poput slanja poruka ili besplatnih razgovora s drugim korisnicima Skypea, odnosno uz plaćanje ukoliko je poziv upućen na fiksni ili mobilni telefon. Aplikacija će svakako biti korisna u roamingu zbog inače visokih cijena takvih poziva.

Aplikaciju će moći koristiti i vlasnici iPod Toucha putem WiFi mreže, a u maju bi se također trebala pojaviti verzija za vlasnike BlackBerryja.

Skype je poznati 'instant messaging' program, tj. program za brzo internetsko dopisivanje. Preko njega je moguće komunicirati pisanim porukama, internetskim pozivima i telefonskim pozivima. Također, moguće je pokretati i video pozive. Moguća je i razmjena podataka (datoteka), slanje kontakata, slanje novca na račun, mijenjanje izgleda prozora, mijenjanje slike za prikaz, mijenjanje zvukova i još mnogo toga.