Pet Airways
0

Avionska usluga i za kućne ljubimce

Sarajevo-x.com
Amerikanci su ljudi koji su poznati po tome što vole udovoljavati svojim ljubimcima, a posljednji izum tamošnje aviokompanije će zasigurno obradovati one koji na svoja putovanja često vode i ljubimce. Umjesto da se prevoze u prtljažniku, kao što je to do sada bilo, mali četveronožni prijatelji su dobili vlastiti Pet Airways.

Iako će ljubimci i dalje putovati odvojeni od vlasnika, s obzirom da većina aviokompanija ne dozvoljava unošenje ljubimaca u avion, sada će ipak imati poseban tretman.

Pet Airways je naziv za specijaliziani avion u kojem se nalaze 'prostorije' za ljubimce. U tom avionu je podešena je temperatura koja odgovara ljubimcima, a svježi zrak neprestano cirkuliše prostorijama, te je taj vid prijevoza puno sigurniji za vaše male prijatelje koje ste odlučili povesti sa sobom na put.

Pet Airwas će usluge poćeti pružati već od jula ovde godine, ali za sada samo na letovima New York, Chicago i Los Angeles. Karta za ljubimca bi trebala iznositi 150 dolara, što kako tvrde iz tamošnje aviokompanije nije puno više od dosadašnje cijene za prijevoz ljubimaca u prtljažniku.