{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Automobil vozaču čita mailove i novosti sa Facebooka i Twittera

S
3.3.2011. u 18:42
0
1
Automobil vozaču čita mailove i novosti sa Facebooka i Twittera
0
Automobil vozaču čita mailove i novosti sa Facebooka i Twittera
Prvi internet automobil na svijetu koji može čitati mailove, kao i novosti sa Facebooka i Twittera, predstavljen je u srijedu na sajmu automobila u Ženevi.
Vozač Rinspeed BamBoo automobila može surfati internetom koristeći se raznim glasovnim komandama. Za korištenje tehnologije ovog automobila potrebno je da priključe svoj mobitel ili iPad na punjač u električnom automobilu prije nego krenu s vožnjom.

Rinspeed BamBoo je dizajnirala kompanija Harman i predstavila ga na sajmu automobila u Ženevi. Na cestama bi se mogao naći za 18 mjeseci.

"Tehnologija je osmišljena kako vozač ne bi bio ometan porukama i emailom. Putem glasovnih komandi, kompjuter čita poruke i mailove dok vozač upravlja vozilom", rekao je glasnogovornik kompanije Kay Robinson.

Vozač također ima pristup novostima na Twitteru i porukama na Facebooku za vrijeme vožnje.

"Obično kada vozač primi poruku ili mail, mora se zaustaviti kako bi je pročitao. Nova tehnologija omogućava da provjeri poruke, a da pri tome nesmetano upravlja vozilom i prati situaciju na cesti", dodao je Robinson.

Vozač može tražiti i radiostanice glasovnim komandama koristeći se infotainment tehnologijom. Automobil posjeduje i Wi-Fi transmiter koji omogućava putnicima da koriste internet na svojim laptopima i mobitelima, piše Daily Mail.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: