Novost za igrače
45

Audijev bolid stigao u igru F1 22

D. B.
Audi u Formulu 1 ulazi 2026. godine, no ljubitelji popularne igre F1 22 već mogu voziti bolid u "ruhu" njemačkog brenda.

Audi je prilikom najave svog ulaska u Formulu 1 objavio render bolida u posebnom "ruhu", a sada ga mogu izabrati oni koji igraju videoigru F1 22.

Codemasters je omogućio odabir Audijevog bolida kroz Podium Pass Series 4 VIP, koji je dostupan od 7. decembra. Direktor Codemastersa za F1 franšizu, Paul Jea, istakao je uzbuđenje što je studio ponudio ovaj novitet igračima.

Kao što je poznato, Audi je ranije ove godine zvanično najavio svoj povratak u Formulu 1 u ulozi dobavljača motora ekipi Sauber, koja trenutno u Formuli 1 djeluje pod imenom Alfa Romeo Racing. Audi ulazi u Formulu 1 baš kada ova sport uvodi nova pravila prema kojim motori s unutrašnjim sagorijevanjem prelaze u potpunosti na sintetičko gorivo.

Testiranje počinje 2025. godine, a Audi će kupiti udio u trkaćem timu. Ipak, detalja o ovom partnerstvu još uvijek nema. Jasno je da će Audi razvijati motore, dok će Sauber biti zadužen za razvoj bolida.

Iako je riječ o renderima, Audijev bolid je zahvaljujući svom dizajnu i tradicionalnim bojama u motosportu privukao veliku pažnju, a reakcije su bile pozitivne.

Audijeve bolide ćemo vjerovatno prvi put vidjeti 2025. godine, a kompanija trenutno radi na razvoju motora u postrojenju Neuburg an der Donau. Nova pravila nalažu da bolidi koriste više električne energije, čime sport postaje još bliži održivosti.

Igra F1 22 je u prodaji od 1. jula i dostupna je za konzole Xbox One, Xbox Series X i S, PlayStation 4 i 5 te PC. Dobila je generalno dobre ocjene te predstavlja zvaničnu igru za F1 i F2 šampionate.

Novost je svakako i uvođenje game moda Eliminator.